Desene animate educative

3. LittleBear

Încă de la cea mai mică vârstă, copiii privesc desene animate. E ceva normal, atât timp cât ele sunt selectate de către părinți și există o durată specificată și limitată pentru ele.

Pe când noi eram mici, părinții noștri nu aveau posibilitate să ne aleagă ce desene să privim. Eram foarte bucuroși și entuziasmați de ceea ce mergea la televizor, indiferent de mesajul difuzat.

Acum, însă multe s-au schimbat și avem o multitudine de metode prin care putem privi desenele animate, în plus avem și de unde alege. Cu toate acestea, mie mi-a luat ceva timp până când am selectat câteva desene animate pentru fiica mea, care ar putea și să o învețe ceva.

Până la un an și două luni, fetița mea nu privise deloc desene animate, nu am simțit necesitatea (nici acum, dacă sincer : )). Îi puneam povești audio, cântecele pe youtube pentru copii, îi citeam multe poezii.

Am început a privi desene animate, datorită bunicăi, care din disperare, a încercat și o altă metodă de liniștire. Până în prezent ne uităm la ele, doar că avem timp limitat și nu în fiecare zi, privim câte 10 sau maxim 20 minute (am început cu 5 minute).

Din start am optat pentru limitarea timpului. Îi spuneam clar că îi pun desene animate, doar că timp de 5 minute, iar după ce expira, stângeam televizorul și făceam alte activități. De la început a fost mai greu, în schimb, mai apoi, spunea singurică că deja trebuie să le oprim.

Ceea ce vreau să accentuiez este că, dacă copiii încă nu au făcut cunoștință cu lumea desenelor animate, atunci e foarte bine, dacă au dat deja de gust, noi, ca părinți, trebuie să le punem careva limite și să selectăm cu grijă calitatea acestora, în primul rând pentru sănătatea lor fizică și mintală.

Mai jos vă las lista noastră de desene animate:

  1. BabyRiki – este un desen animat fin și educativ, învață copiii să numere, culorile, formele, să facă gimnastică și multe alte activități interesante pentru ei.
  2. Basculanta Ethan – la fel este un desen animat educativ, mie îmi place că durează 10 minute și deja repede ne orientăm când trebuie să închidem.
  3. Little Bear – este despre familie, natură și prietenie.
  4. Franklin – personajul principal este broasca țestoasă, este despre prietenie, suport, grijă și înțelegere.

 

Plus la toate acestea, mai ascultăm muzică pentru copii de la TraLaLa, Gașca Zurli 😀

Voi ce desene animate priviți? Care le plac cel mai multor copiilor voștri?

no replies

Leave your comment