Activități “lenoase” de toamnă

 

Ador toamna pentru toate culorile sale, pentru toate fructele gustoase și pentru multitudinea de oportunități prin care putem ține ocupați și interesați copiii.

De toamna trecută, pe când aveam un an și 2 luni, am îndrăgit la nebunie să strângem castani, iar peste un an a devenit mult mai interesant și captivant, deoarece deja acasă ne așteaptă un proces creativ cu ei.

 

 

Iată câteva activități “lenoase” de toamnă, dar în același timp foarte captivante pentru copii de 18-36 luni:

  1. Strângerea castanilor, iar mai apoi colorarea lor în diferite culori, puteți să le sortați după culori, așa copilul va însuși mai bine culorile.
  2. Din castani, cu ajutorul plastilinei, putem face melci, aricei, omizi, urși și alte animăluțe, lăsați imaginația să lucreze 🙂
  3. Strângerea frunzelor, iar după, acasă, puteți să le puneți într-o vază sau borcan și să le plasați pe măsuța copilului sau undeva la vedere, ca el să se bucure de fiecare dată când o să le vadă.
  4. Puteți să desenați un copac, iar cu ajutorul unui lipici și al frunzelor să le lipiți, noi nu am avut lipici și le-am colorat pe verso cu acuarele și apoi le-am fixat pe copac.
  5. Pe o foaie albă plasați o frunză sau mai multe și cu ajutorul unei burete înmuiată în vopsea, puteți crea adevărate opere de artă, vopsind conturul frunzei.
  6. Puteți vopsi frunzele, iar mai apoi să lasați urme cu ele pe foi.
  7. Căutarea “căsuțelor” de melci poate fi chiar o activitate de durată când ieșiți afară, ei sunt atât de interesați să le găsească, le caută atenți pe la rădăcinile copacilor, prin frunze, arătați-i copilului unde ar putea să le găsească și mergeți să le descoperiți împreună.
  8. După ce am găsit mai multe cochilii de melci, acasă la fel când venim le putem colora sau face diferite compoziții, din nou lăsăm imaginația să își facă apariția.
  9. O altă activitate pe care noi am îndrăgit-o este strângerea de conuri de pin, le sortăm după mărime și o las să aleagă ea pe care dorește să le ia acasă. Mai apoi, din nou le colorăm 🙂

 

 

Îi puteți pune la dispoziție toate aceste obiecte și lăsați-l să creeze, să facă ce vrea, ce îi vine lui, iar mai apoi rugați-l să vă explice ce a creat el, ascultați-l cu interes.

Ar fi minunat ca și dumneavoastră să faceți o compoziție din aceleași obiecte și să îi povestiți despre ce ați creat, puteți crea împreună o compoziție.

Aceste activități captează atenția și concentrarea copiilor, le dezvoltă imaginația și cel mai important este că nu necesită mari pregătiri, dar în schimb, credeți-ma pe 15 minute le-ați găsit ocupație la care vor reveni cu drag.

no replies

Leave your comment