Activitate desen

20170609_111255

Copiilor le place tot ce este colorat, lichid și care lasă urme.

Din acest motiv am încercat să îi ofer încă de pe la 10 luni (se poate și mai devreme) să deseneze.

Desenatul este una din activitățile noastre preferate la moment, îndeosebi pictatul cu mânuțele.

Tot de ce aveți nevoie este de acuarele, guaș, o foaie mare sau eu am descoperit recent că e foarte comod să folosesc un rulou de tapete și buna dispoziție.

Lăsați copilul să exploreze culorile așa cum vrea el, să le amestece, să deseneze ce vrea și chiar dacă nu seamănă a soare, iar dacă el va spus că e soare atunci să îl încurajați și să îi spuneți că e un soare frumos, deosebit. Prin aceste cuvinte îl ajutați să își dezvolte imaginația, să capete încredere în el și să desenezi mai mult.

Copii adoră acest proces, prin care ei pot schimba o foaie albă în una multicoloră. De când am descoperit că putem picta și pe partea inversă a ruloului de tapet, Teia își face și body art 🙂

Un sfat ar fi să vă implicați și dumneavoastră în acest proces, cât mai intens. Chiar să desenați și voi cu mâinile, să lăsați urme și pur și simplu să primiți plăcere.

Creativitatea esti limita începutului și infinitul posibilităților, de aceea lăsați copii cât mai mult să creeze, nu îl limitați în a începe și a încerca cât mai multe să exploreze.

P.S. este o activitate deloc curată, dar foarte veselă și plină de creativitate.

no replies

Leave your comment